Sunday, July 7, 2024

The Devil Commands (1941)


Režija: Edward Dmytryk
Uloge: Boris Karloff, Anne Revere, Amanda Duff
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt0033530/
Trailer: https://youtu.be/ZTYvSpW4ybE?si=55edFm27BynXZIsi

Približavamo se završetku opisivanja (pra)starih horor/SF filmova u kojima Boris Karloff igra poludelog doktora ili naučnika a pretposlednje ostvarenje nosi naziv The Devil Commands (radni naslov filma bio je The Devil Said No). Nastao je na osnovu adaptirane novele The Edge of Running Water od Williama Sloanea a traje standardnih 65 minuta što je sasvim dovoljno za jedan ovakav film tog godišta.

Tuesday, July 2, 2024

Fear the Walking Dead (Season 5) (2019)


Više o seriji: https://www.imdb.com/title/tt3743822/episodes/?season=5
Trailer: https://youtu.be/XhDemiYIrnA?si=4co3jNjAbtGcq35T

Peta sezona najdugovečnijeg The Walking Dead spinoffa počela je sa prikazivanjem 2. juna a završila se 29. septembra 2019. godine. Činilo ju je standardnih šesnaest epizoda, gledanost je nastavila da opada a ocene gledalaca su bile nikada slabije, gde se deo čak pobunio pišući peticiju protiv FTWD showrunnera. Više o uzrocima ovoga iznećemo u nastavku recenzije a na samom početku hajde da se pozabavimo pričom koju ovoga puta gledamo...

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.