Wednesday, June 26, 2024

Before I Hang (1940)


Režija: Nick Grinde
Uloge: Boris Karloff, Evelyn Keyes, Bruce Bennett
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt0032245/
Insert: https://youtu.be/PnXse0Hx0eA?si=PSN35hC1phbv257y

Before I Hang je treći po redu u serijalu sličnih filmova o ludom doktoru kojeg uvek igra legendarni Boris Karloff. Osim glavnog aktera opet je zadržan i isti režiser prethodna dva filma (The Man They Could Not Hang, The Man with Nine Lives) ali je promenjen koscenarista što je dovelo do to toga da je priča nešto drugačija iako obrađuje jedan vrlo sličan događaj.

Sunday, June 23, 2024

Fear the Walking Dead (Season 4) (2018)


Više o seriji: https://www.imdb.com/title/tt3743822/episodes/?season=4

Nakon vrlo pristojne tri sezone došlo je do jednogodišnje pauze pa se četvrta Fear the Walking Dead sezona pojavila tek 2018. godine. Činilo ju je standardnih 16 epizoda a rekli bismo da je i kvalitet viđenog ostao na standardnom nivou. Ipak, verne gledaoce serije, čija je brojka i dalje nastavila da opada, sačekala su brojna iznenađenja već u premijernoj epizodi koja je nosila karakteristični i više nego obeležavajući naziv What's Your Story?

Friday, June 21, 2024

The Man with Nine Lives (1940)


Režija: Nick Grinde
Uloge: Boris Karloff, Roger Pryor, Jo Ann Sayers
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt0032753/

Nastavljamo opisivanje (pra)starih horor filmova o ludim doktorima koje uvek igra Boris Karloff i dolazimo do The Man with Nine Lives, možda i najboljeg ostvarenja u ovom serijalu filmova. Čoveka sa devet života je radila potpuno ista ekipa ljudi koja stoji iza prethodnog filma a ukoliko ga pogledate primetićete i da se neki isti glumci pojavljuju u manjim ili većim rolama, što će se nastaviti i u narednim ostvarenjima koje ćemo opisati.

Wednesday, June 19, 2024

Fortitude (Season 2) (2017)


Kao što smo već naveli u opisu prve sezone – Fortitude je britanska psihološka triler horor misterija koju sačinjava 26 epizoda podeljenih u 3 sezone (sezone čini različiti broj epizoda, tačnije – svaku narednu sve manji broj). Serija se na ostrvskom Sky kanalu emitovala od 2015. do 2018. godine a druga sezona od januara do marta 2017. godine. Nećemo vas lagati – druga sezona je umnogome slabija od prve ali je ipak vredi pogledati ukoliko ste bili dosadašnji fan jer serija i pored određenih slabosti i dalje ima svojih aduta.

Monday, June 17, 2024

The Man They Could Not Hang (1939)


Režija: Nick Grinde
Uloge: Boris Karloff, Lorna Gray, Robert Wilcox
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt0031614/
Insert: https://youtu.be/fIvWQOUYKcM?si=00AU3BxqA_SJk-yP

Tražili ste opise starih, crno-belih filmova jer su vam oni mnogo bolji i zanimljiviji od novih nabeđenih horor hitova? Super, jer za vas imamo ne jedan nego čak pet filmova i to povezanih na jedan čudan način (nisu serijal) kakav se danas više ne viđa! The Man They Could Not Hang je prvi u nizu sličnih ali međusobno nepovezanih filmova o ludom doktoru, mada sa današnje tačke gledišta on i nije baš toliko lud koliko se onomad, pre skoro jednog veka, činio...

Saturday, June 15, 2024

Fear the Walking Dead (Season 3) (2017)


Više o seriji: https://www.imdb.com/title/tt3743822/episodes/?season=3

Treća sezona najuspešnijeg The Walking Dead spinoffa počela je sa prikazivanjem 4. juna a završila se 15. oktobra 2017. godine. Sezonu je činilo standardnih šesnaest epizoda, gledanost je nastavila blago da opada ali su ocene viđenog bile uglavnom pozitivne, čemu se i mi pridružujemo. Više o utiscima i ocenama u nastavku recenzije a na samom početku ćemo se pozabaviti pričom koju ovoga puta gledamo...

Sunday, June 9, 2024

Abigail (2024)


Režija: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Uloge: Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt27489557/
Trailer: https://youtu.be/3PsP8MFH8p0?si=xyiWp9-bDmbL53Px

Svedoci smo da u poslednje vreme dobijamo horor filmove koji su suviše hypovani, često nerelno najavljivani bombastičnim natpisima po raznoraznim portalima, trailerima koji ne reprezentuju u pravom svetlu budući finalni proizvod ili suviše mnogo otkrivaju o filmu, čak i kada su ključni elementi u pitanju. Iako se ovo poslednje desilo i u slučaju filma koji ovde opisujemo možemo potvrditi da se nakon gledanja Abigail niko neće osećati prevareno: jednostavno – sve što je najavljeno u traileru (koji su svi gledali) je i isporučeno...

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.